fbpx
Életmód Kultúra Megye

Ma kezdődik a 40. Kárpát-medencei disputaversenye

Fotó | RMDSZ, Maros megyei szervezet facebook oldala

A a Kárpát-medencéből érkező disputásokat a 7. Számú Általános Iskolában, illetve a II. Rákóczi Ferenc Római Katolikus Teológiai Líceumban fogadják a helyi disputa-klubok. A nagy érdeklődés miatt az elődöntők két nap, pénteken és szombaton zajlanak. Az I. korcsoport, azaz a IV-VI osztályos diákok ma délután vitáznak a 7-es iskola tantermeiben arról a tételmondatról, hogy a városok főteréről ki kell tiltani az autós forgalmat.

A II. és III. korcsportokban regisztráltak, vagyis a VII-IX, illetve X-XII osztályosok szombaton mérik össze vitakészségüket a szelektív hulladékgyűjtést szigorítani kell témakörben. A viták nyilvánosak az érdeklődök számára is. A szombati elődöntök 10.00, 11.45 és 15.00 órakor kezdődnek, a város különböző helyszínein: a Köpeczi-házban, a Bernády-házban, Teleki Tékában, a Belvárosi plébánia kriptájában, a Rákóczi iskolaklubban, a múzeum Várban található központi épületében, az unitárius egyház Dersi János termében, a Vártemplom gótikus termében, a Kultúrpalota kórustermében.

Az elődöntőkön legjobban teljesítő csapatok vasárnap 10 órától, a döntőn mérik össze felkészültségét a Köpeczi házban, a Bernády házban és a Múzeumban. A nyertesek díjazására a Maros Megyei Tanács tanácstermében kerül sor.

Forrás | közlemény

Ajánlott bejegyzések

Megvan az Európa-bajnokság új időpontja!

zkadar

Marosvásárhelyre látogat Szijjártó Péter

Rákóczi Kinga

Szabályozzák az elektromos hajtányozást

zkadar
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben