fbpx
Életmód Megye Sport

Kerekasztal-beszélgetéssorozat a fenntartható közlekedésről


Az első, parkolás témájú beszélgetést szervezték meg tegnap a vármúzeumban. Mintegy 20–25 személy vett részt, köztük önkormányzati képviselők, és olyan civilek, akiket közvetlenül érint a parkolás problémája.

Gál Sándor elmondása szerint, Marosvásárhelyen jelenleg ötezer garázs, 4500 fedett parkoló és 20 ezer lakótelepi parkoló van – hozzátette azt is, hogy a városban körülbelül 4500 fizetős parkoló létezik, ezek övezetekre felosztva: a 0-ás övezetben 310, az 1-esben 3200 és a 2-esben 900 parkolót jelent, más-más a parkolási díjjal. Például az ultraközponti városrészben harminc percért 2 lejt, egy órás parkolásért 3 lejt kell fizetni, de legfeljebb csak 2 órát lehet a parkolót használni.

A lakónegyedekből hiányzó sportklubok, sportpályák is részesei ennek a kérdéskörnek, hiszen a gyerekeket a város más-más részébe utaztatják a szülők, hogy sportolhassanak, ha nincs hol focizniuk, biciklizniük. – nyilatkozta Csíki Zsolt önkormányzati képviselő.

A kerekasztal-beszélgetéssorozat témái között szerepel még – a tömegközlekedés, a gyalogos közlekedés, az utak tervezése, a teherszállítás, az autós, illetve a gyalogos infrastruktúra fejlesztése.

Forrás | székelyhon.ro

Ajánlott bejegyzések

Békés székely szabadság napi megemlékezés és felvonulás

Rákóczi Kinga

Ismét elgázoltak egy medvét, ezúttal Maros megyében

Noémi

Már idén kész lehet a fociakadémia bázisa

zkadar
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben