fbpx
Kultúra Megye

Csodálatos Marosszék címmel nyílik fotókiállítás Marosvásárhelyen

Fotó | Péter Ferenc facebook oldala

Csodálatos Marosszék címmel nyílik fotókiállítás november 8-án 18 órától Marosvásárhelyen, a Studium–Prospero Alapítvány kulturális központjában, a Forradalom utca 8. szám alatt.

A kiállítás anyagát a Csodálatos Marosszék fotópályázatra érkezett legjobb alkotások szolgáltatják. A Studium–Prospero Alapítvány július 31-i határidővel hirdetett fotópályázatot hivatásos és amatőr fotósoknak, amelyre Marosszék történelmi térségéről, illetve a jelenlegi Maros megye területéről készült fotókkal lehetett nevezni. A pályázat célja bemutatni a régió épített örökségét, természeti szépségeit, az itt élők jellegzetes hagyományait, jellegzetes szokásait, illetve vallási szokásait. 90 pályázó összesen 423 fényképpel vett részt a versenyen.

A Csodálatos Marosszék című kiállítás a legjobbnak ítélt 30 fényképet mutatja be. A legjobb három alkotás szerzőit 1500 lejes, 1000 lejes, illetve 700 lejes pénzdíjjal jutalmazzák, illetve 500 lejes különdíjjal jutalmazzák a facebookos közönségszavazás nyertesét és egy másik, 500 lej értékű különdíjat is odaítélnek a, dr. Vass Levente parlamenti képviselő felajánlásával. Az eredményeket itt lehet megtekinteni: http://studium.ro/application/csodalatos-marosszek-eredmenyhirdetes/.  

A nyertes pályázók díjazására a november 8-i kiállításmegnyitón kerül sor. A tárlat december 8-ig látogatható hétfőtől péntekig 16-18 óra között.

Forrás | közlemény

Ajánlott bejegyzések

„Álmodtam egy  világot magamnak” – tízéves a Vásárhelyi Forgatag

Rákóczi Kinga

9. Székelyföldi Vadásztalálkozót tartottak Szovátán

Noémi

Nyár végéig elkészülhet a marosszentgyörgyi onkológiai kórház

Rákóczi Kinga
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben