fbpx
Közélet Megye

A tegnapi sürgősségi tanácsülésen sem vett részt az RMDSZ-frakció

Távolmaradásukat azzal indokolják, hogy a napirendre tűzött költségvetés-kiegészítés tervezete ezúttal sem volt sem előkészítve, sem megfelelően megindokolva. A helyi tanácsosok későn kapták meg a költségvetés-kiegészítés tervezetét, és az ezt alátámasztó dokumentumokat, így nem volt idejük áttanulmányozni az irathalmazt, írják a közleményben. Emellett továbbra is kérdés, hogy a városvezetés milyen forrásokból akarja és tudja biztosítani azoknak a költségvetési tételeknek a kifizetését, amelyekre a helyi tanács jóváhagyását kéri.  

A város idei bevétele legtöbb 300 millió lej lesz. Ennek ellenére Marosvásárhelynek már eddig is 411 millió lejes költségvetés volt jóváhagyva. Ez máris több mint 100 millió lejes hiányt jelent. Ezt a hiányt újabb 37 millió lejjel akarta növelni a polgármester ezen a tanácsülésen, részletezik fenntartásaikat az RMDSZ marosvásárhelyi tanácsosai. A dokumentumban azt is leszögezik, hogy amennyiben a város működése bármilyen módon veszélybe kerülne, és emiatt újabb sürgősségi tanácsgyűlés összehívására kerülne sor, úgy az RMDSZ tanácsosai azon készséggel részt vesznek, és megszavazzák a szükséges kiigazításokat.

Forrás | közlemény

Ajánlott bejegyzések

Kerülőút harmadszor!

zkadar

Bronzérem a román kupán

zkadar

Lesz Forgatag!

zkadar
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben