fbpx
Életmód Nagyvilág

Országos kampány zajlik Antibiotikum névvel

Antibiotikum névvel országos kampány zajlik ezen a héten a Gyógyszerészeti Hallgatók Országos Szövetségének szervezésében.

Marosvásárhely is bekapcsolódik az antibiotikumok ésszerűtlen fogyasztásának veszélyeire figyelmeztető kampányba. Tegnap a gyógyszerészeti hallgatók bemutató standot helyeztek ki az egyetem előterébe, a következő napokban középiskolákat, piacokat és forgalmas köztereket is felkeresnek, ahol tájékoztató anyagokat, immunerősítő teát és C-vitamint osztogatnak az érdeklődőknek. Az antibiotikum ésszerűtlen fogyasztásának legnagyobb veszélye, hogy a szervezet immunissá válik a baktériumokkal szemben, hívja fel a figyelmet a szövetség Közegészségügyi Osztályának irányítója.

Andrada Pintea szerint a lakosság elég kevés ismerettel rendelkezik, nem tesz különbséget az egyszerű megfázás és a baktériumos fertőzés között, nem az orvos javaslatára, hanem a barátok, szomszédok tanácsára hallgatva kezd el antibiotikumot szedni, a gyógyszerészeknek pedig nem lenne szabad ilyen készítmény adniuk recept nélkül, tette hozzá a szakember. Statisztikák szerint Európában Görögország után Romániában fogyasztanak a legtöbben recept nélkül antibiotikumot, a felmérések azt mutatják, hogy ha ez a tendencia folytatódik, akkor 2050-re egyetlen antibiotikum sem lesznek képes a baktériumok legyőzésére.

Forrás | közlemény

Ajánlott bejegyzések

Elszállítják a kidobott karácsonyfákat

krakoczi

Több intézményben is nyitnak szavazókörzeteket a külhoni románoknak

Noémi

Ingyenes korcsolyázással búcsúztatják a telet

krakoczi
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben