fbpx
Közélet Megye

Az államelnök-választások alatt hosszított programmal fog működni a Maros Megyei Lakosságnyilvántartó Iroda

A hétvégén sorra kerülő államelnök-választások miatt hosszított programmal működik a Maros Megyei Lakosságnyilvántartó Iroda, tájékoztat közleményében a hivatal ügyvezető igazgatója. Codruța Sava a dokumentumban kifejti, november 9-én, szombaton a Lakosságnyilvántartó Iroda 8-16 óra között, november 10-én, vasárnap, az elnökválasztás napján 7-21 óra között tart nyitva.

Az ebben az időszakban benyújtott, a személyazonossági igazolvány cseréjére vonatkozó kéréseket gyorsított eljárásban bírálják el, hogy az igénylők részt vehessenek a választáson. A Lakosságnyilvántartó Hivatal adatbázisában jelenleg 17.548 olyan személy szerepel, akiknek lejárt a személyazonossági igazolványuk érvényességi ideje, ebből idén csupán 3.490 személynek vált érvénytelenné a dokumentuma.

Az érvényben levő jogszabályok szerint a személyazonossági igazolványt az érintett köteles kicserélni az érvényességi idő lejárta előtt legtöbb 180, legkevesebb 15 nappal. Ellenkező esetben 40 és 80 lej közötti pénzbírsággal büntethető.    

  Forrás | Közlemény

Ajánlott bejegyzések

Megvan Maros megye fejlesztési stratégiája, többek között zöld megye is kíván lenni

Szász Cs. Emese

Miért korlátozza az AQUASERV a normál nyomású vízellátást azokon a településeken, ahol a vízfogyasztás nagyon magas?

Pápay Kamilla

Vidéken is oltáskaraván!

zkadar
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben