fbpx
Megye

Több mint 500 választókörzetet hoznak létre Maros megyében az államfőválasztás napján

Mircea Dusa prefektus közleményében arról tájékoztat, hogy Maros megyében 568 szavazókörzetet alakítottak ki, ide várják a 477.456 szavazásra jogosult román állampolgárt. Összesen 526.862 szavazólapot osztanak szét a megyében, és 2.840 bélyegzőt VOTAT azaz SZAVAZOTT felirattal. Mircea Dusa a közleményben azt is kifejti, hogy a héten kialakítják a szavazókörzeteket és berendezik a szavazóhelyiségeket, illetve szétosztják a szavazólapokat. A választóbizottságok elnökeit, azok helyetteseit, illetve a számítógépes rendszer kezelőit november 5-én, holnap tájékoztatják a szükséges tudnivalókról Marosvásárhelyen, a Sportcsarnokban. Ugyancsak ezen a héten a Sürgősségi Esetek Felügyelősége minden szavazóhelyiségben ellenőrzi a tűzvédelmi előírásokat, a Villanyáram Szolgáltató pedig az áramszolgáltatás zavartalan működéséhez szükséges feltételek meglétét ellenőrzi. A választások zavartalan lefolyásáért a rendőrség és a csendőrség felel.

Összesen tizennégy jelölt neve és választási jele fog szerepelni a november 10-i államfőválasztáson. Hat jelölt egy-egy parlamenti frakció vagy pártszövetség támogatását is élvezi, további hat jelölt parlamenten kívüli pártok képviseletében indul, ketten pedig függetlenként indulnak a legfőbb közjogi méltóság tisztségének elnyeréséért. Ha egyik jelölt sem szerzi meg a választók több mint felének támogatását, november 24-én második fordulót is rendeznek a két legjobban szereplő jelölt részvételével.

Ajánlott bejegyzések

Csűrszínház 2021- másodszor is halasztják a faültetést

Rákóczi Kinga

Román Eurovízió: Vizi Imre számít az erdélyi magyar szavazatokra

Szász Cs. Emese

Óvintézkedések koronavírus ellen a Transilvania repülőtéren

Noémi
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben