fbpx
Közélet

Nyílt levélben áll ki Makkay Gergely mellett Dorin Florea

A városvezető azt sérelmezi, hogy a legutóbbi tanácsülésen a képviselők leváltották a város magyar alpolgármesterét, Makkay Gergelyt. Dorin Florea szerint, az az indok miszerint Makkay Gergely a polgármester embere, nem állja meg a helyét, hiszen „Makkay Gergely méltósággal végezte alpolgármesteri teendőit, amelyre kötelezettséget vállalt és esküt tett a polgárok előtt”, írja levelében Dorin Florea.

Kifejti továbbá, hogy „kötelessége ismertetni ezt, mivel a közéletben egyetlen szó sem esik erről a súlyos ügyről, amely Romániában bevett aljas gyakorlat lett, eddig elképzelhetetlen visszaélések történnek, és amelyek felett szemet hunynak a jogosult intézmények. Nyilvánvaló bizonyítékok léteznek, felszólítások és fenyegetések az RMDSZ tanácsosai részéről, hogy gáncsolják a várost, és a Szociáldemokrata Párttal, illetve a Szabad Emberek Pártjával együtt követték el ezt a visszaélést”, írja a dokumentumban Marosvásárhely polgármestere. Emlékeztet arra is, hogy amikor Peti András, mint alpolgármester vagy Bakos Levente, mint tanácsos vettek részt külföldi utakon, akkor ők nem számítottak a polgármester embereinek. Utal olyan tanácsosokra is, akik azt ígérték, hogy nem vesznek részt ebben a cirkuszban, de a szavazásnál ennek az ellenkezője látszott. „Az RMDSZ semmi mást nem akar, minthogy tudatosan fenntartsa a feszültséggel, gyűlölettel és viszállyal telített légkört ebben a városban”, fejti ki a város polgármestere, aki sajnálatát is kifejezi Makkay Gergely és családja iránt a történtek miatt.

Ajánlott bejegyzések

Ázsiai vendégmunkásokkal erősítenek a szovátai szállodák

Szász Cs. Emese

Az iskolahálózat átszervezésével mentik a katolikus líceumot

krakoczi

Aranyra váltotta az ezüstöt!

zkadar
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben