fbpx
Megye

A lakossági riasztórendszert tesztelik Marosvásárhelyen

November 6-án, szerdán tesztelik Marosvásárhely légi vészjelző rendszerét, délelőtt 10 és 11 óra között. Az említett időintervallumban egyidejűleg működésbe hozzák Marosvásárhely központi riasztórendszerét, valamint a település vállalkozásainak szirénáit és bevezetik az egyik akusztikus riasztási jelzést.

Akusztikus riasztásnak számít a légiriadó előzetes, amely 3, egyenként 32 másodperces hangjelzés, 12 másodperces szünetekkel. Ezt a lakosság előzetes tájékoztatására használják egy légitámadás bekövetkeztének lehetőségéről. A légiriadó 15, egyenként 4 másodperces hangjelzés, 4 másodperces szünetekkel. Ez egy légitámadás bekövetkeztének azonnali veszélyéről tájékoztatja a lakosságot. A katasztrófariadó 5, egyenként 16 másodperces hangjelzést jelent, 10 másodperces szünetekkel. Arról értesíti a lakosságot, hogy elkerülhetetlen természeti, technológiai vagy biológiai katasztrófa következik. A riadó befejezéséről 2 percig tartó folytonos, egyenlő hangerejű jelzés tájékoztat. A Vészhelyzeti felügyelőség havonta teszteli a települések riasztórendszereit, azaz minden hónap első szerdáján kell hasonló eseményre számítani.  

Ajánlott bejegyzések

Több mint 4000 diák vizsgázott ma Maros megyében

krakoczi

Több mint 21 ezren vannak várólistán az oltóközpontoknál

krakoczi

Novák Zoltán: Engedjék óvodába/iskolába a diákokat

krakoczi
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben