fbpx
Nagyvilág

Mindig több a végzett hallgató, mint a meghirdetett hely

Mindig több a végzett hallgató, mint a meghirdetett hely – többek közt ezen változtatna egy új törvénymódosítási javaslatcsomag, amelyet döntőházként fogadott el kedden a képviselőház.

Mintegy 5700 orvos, fogorvos és gyógyszerész végzett idén, rezidenshelyet azonban csupán 4700-at hirdettek meg. A lépviselőház döntőházként kedden fogadta el azt a törvénymódosító csomagot, amely könnyítené az orvostanhallgatók és a rezidens orvosok jövőjét.

A meghirdetett rezidenshelyek száma nem lehet kevesebb a végzős, lediplomázott orvosis, fogorvos- és gyógyszerészhallgatók számánál, továbbá a tanügyminiszter aláírási kötelezettségét a 2019-es rezidensvizsga megszervezéséből, és lehetővé teszi a vizsga megszervezését az egészségügyi szaktárca által, ugyanakkor az RMDSZ által kezdeményezett javaslat szerint ezentúl városi kórházakban, illetve családorvosi, szakorvosi rendelőkben is bojtárkodhatnak rezidens orvosok.

Forrás | székelyhon.ro

Ajánlott bejegyzések

Luxemburgban is szigorú intézkedéseket hoztak! – (videóval)

zkadar

Vincze: emberáldozattal jár a medveállomány túlszaporulása

Noémi

Trolton Davide lett az Erich Bergel karmesterverseny győztese

Rákóczi Kinga
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben