fbpx
Közélet

Leváltották Makkai Gergely alpolgármestert

Kétharmados Florea ellenes többség született a marosvásárhelyi tanácsban

Az RMDSZ marosvásárhelyi frakciója újra bizonyította, hogy az elmúlt évek politikájához képest irányváltás történt, a legnagyobb frakcióként pedig újra következetes ellenzékként viselkedik. Mind Makkai Gergely alpolgármesterségének megvonásában, mind pedig a költségvetés-kiegészítés megszavazásában a marosvásárhelyi emberek érdeke érvényesült. Kétharmados Florea-ellenes többség született a mai tanácsülésen.

Ugyanakkor csak az államtól kapott 24 millió lej elosztását szavazta meg az RMDSZ frakciója. A kormánytól kapott pénzösszeget a törvény értelmében fizetésekre, szociális segélyekre, közszállításra, szemételhordásra és az intézmények fenntartására kell fordítani. Marosvásárhely Megyei Jogú Város költségvetés-kiegészítése kapcsán ezt a döntést hozta a Szövetség, ugyanakkor ehhez az álláspontjához is sikerült politikai szövetségeseket találni.

A jövőre nézve az RMDSZ marosvásárhelyi frakciója hajlandó sürgősségi tanácsgyűlésen megszavazni azokat az összegeket, amelyek újabb munkálatok, infrastrukturális beruházások megkezdését teszik lehetővé, amennyiben a polgármesteri hivatal tételekre bontva pontos kimutatást terjeszt a tanácstestület tagjai elé. A marosvásárhelyieknek joguk van pontosan tudni, hogy hány munkálat lett befejezve, azok külön-külön mennyibe kerültek, hány elvégzett munkálat nem lett kifizetve, hány munkálat van folyamatban, azok külön-külön mennyibe kerülnek, illetve milyen új munkálatokat akarnak elkezdeni, milyen helyszíneken és azok mennyibe kerülnek.

A polgármesteri hivatal eddigi munkamódszere az volt, hogy a munkálatokra egy nagy keretösszeget terjesztett be és nem volt világos, nyomon követhető, hogy hol, mikor, milyen sorrendben és milyen összegek szerint történnek a beruházások. Amennyiben a polgármesteri hivatal hajlandó átláthatóvá tenni a költekezését, úgy az RMDSZ is partner lesz a racionális városfejlesztés és közpénz elköltésében.

közlemény | RMDSZ Maros megyei szervezet

Ajánlott bejegyzések

Soós programja és a Mátrix kék pirulája

László Portik

Mától elszállítják a háztartási hulladékot

Rákóczi Kinga

Engedély nélkül adta bérbe a Zorb gömböket

Rákóczi Kinga
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben