fbpx
Megye Nagyvilág

Gazdaságfejlesztő program pályázatai

Fotó | Pro Economica Alapítvány Facebook oldala

A Pro Economica Alapítvány által koordinált székelyföldi gazdaságfejlesztő program pályázatait október közepén bírálták el, ezen belül a székelyföldi nagyberuházásokra kiírt pályázatok nyerteseivel is most kezdték el aláírni a szerződéseket.

Az alapítvány a vádak ellenére az Európai Unió, illetve a román és a magyar állam törvényei által biztosított jogi keretek között működik. Vagyis véleménye szerint nem a jogi kerettel van a baj, hanem a román politikum belpolitikai eszközként próbálja meg felhasználni a támogatások ügyét, és épp ezért olyankor kerül elő ez a téma a román sajtóban, amikor a fontos, kisebbséget érintő konfliktusok napirendre kerülnek, vagy éppen a román politikusok egymáson próbálnak meg valamilyen fogást találni. A gazdaságfejlesztő program elindítása előtt több alkalommal is kétoldalú külügyminiszteri találkozóra került sort, amelyeknek során az erre vonatkozó procedúrát leegyeztették. Mindezen egyeztetések nyilvánosak voltak, és lekövethetőek akár a médiában, akár a minisztérium weboldalán – Kozma Mónika, a Pro Economica Alapítvány ügyvezető igazgatójának a Transindexnek adott interjújában.

Forrás | transindex.ro

Ajánlott bejegyzések

Két személygépkocsi és egy teherautó ütközött Ákosfalván, két személy életét vesztette

Szász Cs. Emese

Csűrszínház 2021- másodszor is halasztják a faültetést

Rákóczi Kinga

Ember próbáló időszak volt az RMDSZ Maros megyei szervezete számára ez az év

Noémi
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben