fbpx
Közélet

Florea: a képviselők a felelősek Marosvásárhelyen kialakult helyzet miatt

Dorin Florea városvezető szerint az RMDSZ-es és a Szabad Emberek Pártjának képviselői a felelősek a Marosvásárhelyen kialakult helyzet miatt.  Közleményében kifejti, mivel az RMDSZ és a POL helyi tanácsosai elutasították a költségvetés-kiegészítés megszavazását, a polgármesteri Hivatal nem tudja megfelelően ellátni feladatait.  A leginkább érintett területek, amelyekre nem jut így anyagi keret az útjavítások, a közszállítás, a köztisztaság és hóeltakarítási munkálatok, az óvodai és iskolai javítási munkálatok.

Dorin Florea szerint érthetetlen és törvénytelen, amit tesznek a helyi tanácsosok az év elejétől, vagyis a költségvetés saját belátásuk szerinti megszavazásával. A polgármesteri hivatal osztályai a működésükhöz szükségesek költségeket a gazdasági igazgatóság által jóváhagyott dokumentumokkal igazolják, a tanácsosok azonban egyszerűen nem veszik figyelembe ezeket, fejti ki Dorin Florea, Marosvásárhely polgármestere. A közleményben tételesen is felsorolja, hogy melyik területnek mekkora működési költségre lenne szüksége. Eszerint a polgármesteri hivatal 7 millió lejt igényelt a köztisztaság biztosítására és hóeltakarításra, a költségvetési szakbizottság viszont ennek alig több mint felét, 3.755.000 lejt hagyott jóvá. Közszállításra 6 millió lejt kért a polgármesteri hivatal illetékes osztálya, a költségvetési szakbizottság ennek az összegnek is valamivel több mint felét, 3.370.000 lejt hagyott jóvá. A tanintézmények javítására igényelt 3.600.000 lej helyett csak 2.800.000-et hagytak jóvá. A legdrasztikusabban az útjavításokra igényelt 9.600.000 lejt csökkentették, erre ugyanis 2.500.000 lej is elegendő a költségvetési szakbizottság szerint.  

Forrás | közlemény

Ajánlott bejegyzések

Hivatalosan elfogadták Mezőpanit címerét

Szász Cs. Emese

Változtatni csak úgy lehet, ha jelen vagyunk

Pápay Kamilla

🔴ÉLŐ Műsorban – Soós Zoltán, Kovács Levente és Portik Vilmos

Noémi
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben