fbpx
Közélet

Az államfő kezdeményezői szerepkört tölthet be

Az államfőt hatásköre feljogosítja arra, hogy olyan fontos ágazatokban indítványozzon megállapodásokat, mint az oktatás, a környezetvédelem, a nagy infrastruktúra vagy az egészségügy – mondta Kelemen Hunor, az RMDSZ államelnökjelöltje az AGERPRES hírügynökségnek adott interjújában. Az államelnökjelölt szerint, az oktatást és a környezetvédelmet kell népszerűsíteni, a helyhatósági és parlamenti választások alkalmával, ugyanis fontos fejezetét képezi az érdekvédelmi szervezet politikai programjának.

Kelemen Hunor: Románia azt a célt tűzte maga elé, hogy 2030-ig a nemzeti energiakosár 29,7%-a megújuló energia lesz. Szerintem ez nagyon kevés. Sokkal ambiciózusabb programra van szükségünk, amely 40-50% megújuló energiát irányoz elő 2030-ra. Nagyon sok a tennivalónk a nap-, szél- és vízenergia hasznosítása terén, hisz ez a módja a környezetkímélő energiatermelésnek.

A programom része, hogy a 16-17 évestől 28-30 évesig terjedő korosztály fiataljaival találkozom személyesen. Akárhova megyek, a környezeti kérdések nagyon rövid idő alatt felbukkannak. Csak mi képzeljük azt, hogy kizárólag a jogállamiság meg az igazságszolgáltatás kérdései foglalkoztatják őket. Tévedés! A napokban Iaşi-ban Paleologuval együtt vettem részt egy beszélgetésen, amelyre 350 fiatal jött el. A feltett kérdések közül egyetlen egy vonatkozott a jogállamra és az igazságszolgáltatásra. A többi az oktatással, a környezetvédelemmel, a gazdasággal, a demográfiai gondokkal és elvándorlással volt kapcsolatos. Ha a politikai osztálynak nincs válasza ezekre az elvárásokra, az emberek úgy fogják érezni, hogy nem képviseli őket senki, magukra hagyták őket. Ezért kezdtünk el nagyon tudatosan beszélni erről a témáról, és így fogunk tenni a helyhatósági, majd a parlamenti választásokkor is, fontos fejezete lesz politikai programunknak, mert a jövőt szolgálja.


Forrás | AGERPRES


Ajánlott bejegyzések

Jöhetnek az elektromos autóbuszok

Rákóczi Kinga

Megrongálták a Székely vértanúk emlékművét

Balogh Katalin

Elhunyt a bábszínház igazgatója

Rákóczi Kinga
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben