fbpx
Kultúra

A marosvásárhelyi könyvvásár programja

Elkezdődött a jegyárusítás a marosvásárhelyi könyvvásár programjaira. A produkciókra a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház jegypénztárában és a biletmaster.ro honlapon válthatnak jegyet az érdeklődők.

A negyedszázados vásár szervezői idén is irodalmi estekkel, színházi előadásokkal, koncertekkel várják a látogatókat. A jegyköteles előadások sorát Darvasi László Karády zárkája monodrámájával nyitják a könyves szemle nulladik napján, november 13-án, szerdán a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Nagytermében. A Gyulai Várszínház produkciójának rendezője Béres László, előadja: Bartha Boróka.

A hivatalos megnyitóra, egyben a Navarra Dance tánccsoport előadására csütörtökön, november 14-én 10 órakor kerül sor a Színház téren, melyet Balázs Imre József Kirándulás a felhőben című verses gyermekkoncertje követ a Kisteremben. A vásár első napja végül ugyancsak egy koncerttel zárul, az idén 60 éves Kovács András Ferenc költészete előtti főhajtással. Árdéli szép tánc című kötetének versei elevenednek meg a Sebő Együttes és magának a szerzőnek az előadásában.

A Sebő Együttes november 15-én 11 órától a gyerekeket várja a Nyárádszeredai Művelődési Ház Nagytermében a Maros hídja leszakad címmel meghirdetett koncertjükre. Ugyancsak pénteken kerül sor a marosvásárhelyi színház Nagytermében 18 órától Prózaajándék Vásárhelynek címmel Darvasi László, Grecsó Krisztián, Láng Zsolt, Németh Gábor és Vida Gábor irodalmi estjére Gáspárik Attila és Szegő János moderálásában. Közreműködnek a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Tompa Miklós Társulatának művészei. Az irodalmi est ingyenes, de helyjegyet kell foglalni a színház jegypénztárában, vagy a biletmaster.ro honlapon. A könyves szemle második napjának méltó lezárása 20 órától Bogdán Zsolt Ady-estje a Kisteremben.

Szokásos módon szombat, november 16-án délelőtt a kisgyerekek veszik birtokukba a színház Nagytermét, akik idén a Sebő Együttes gyermekkoncertjére tapsolhatnak. Este 7 órától Marie Jones Kövek a zsebben című darabja lesz látható a Nagyteremben, Rudolf Péter és Kálloy Molnár Péter előadásában. A jubileumi szemle zárásaként vasárnap, november 17-én 11 órától Kovács András FerencJack Cole dalai című megzenésített poémáját adja elő Fazekas Ernő, Márton Lóránt és Nagy Csongor. A produkciókra a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház jegypénztárában és a biletmaster.ro honlapon válthatnak jegyet. A több, mint 100 programpontból álló kínálat már elérhető itt http://vasarhely.ro/konyvvasar/program-a-teljes-kinalat/.

Forrás | közlemény

Ajánlott bejegyzések

17 ezren buliztak a VIBE-on

Rákóczi Kinga

Újabb Uniter díjas színészei vannak a Tompa Miklós Társulatnak

Rákóczi Kinga

Nóta-Kaláka a Kultúrpalotában

Rákóczi Kinga
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben