fbpx
Megye

Létrehozták a Téli Parancsnokságot

A Maros megyei hatóságok megkezdték az előkészületeket a téli időszakra, a héten aláírják a szerződéseket azokkal a cégekkel, akik az utak hótalanításáért felelnek. Néhány nappal ezelőtt elrendelték a Megyei Parancsnokság Állandó Ügyfélszolgálatának megalakítását is. Ennek elnöke Ovidiu Dancu. A megyei tanács alelnöke elmondta, a megye 7 térségének külön felelőse van a megyei tanács szintjén.  Idén is a Parajdi Sóbánya szállítja az utak tisztításához szükséges sót, a közúti infrastruktúrát kezelő országos vállalattal kötött szerződés értelmében.

Az idei téli szezonban 56 ezer kilogramm sót szállítanak Hargita, Brassó, Kovászna és Maros megyébe, mondta el a bánya vezérigazgatója. Seprődi Zoltán azt is hozzátette, hogy idén a szerződéseket sokkal korábban megkötötték, mint az elmúlt években és a sószállítási ütemtervet is összeállították már. Eddig Hargita megyébe, a Gyergyói-medencébe szállítottak közel 4.000 tonna sót, illetve Kovászna, Brassó és Maros megye hegyvidéki térségeibe. Sürgősségi esetekre jelentős mennyiségű sóttartalékot halmoztak fel, mondta el a bánya vezetője.

A meteorológusok tájékoztatása szerint hirtelen lehűlésre kell számítani, a Romániába érkező sarkvidéki légtömeg gyorsan szétterjed szinte mindenfelé az országban. Erdélyben a csúcsértékek nem haladják meg a 10 fokot, az éjszakai értékek jóval fagypont alatt lesznek. Ugyanakkor egyre több felé fog esni, 1.800 méter fölötti magasságban havas eső és havazás várható. A meteorológusok szerint néhány napig lesz nagyon hideg, aztán szombattól enyhe felmelegedés kezdődik.

Forrás | közlemény

Ajánlott bejegyzések

Járóbeteg-rendelő kibővítése és felújítása Erdőszentgyörgyön

Noémi

Maros megyében csupán 11 iratcsomó esetében késik a nyugdíjak átszámítása

Noémi

Adócsalással és környezetszennyezéssel gyanúsítanak egy Maros megyei hulladékkezelő céget

Rákóczi Kinga
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben