fbpx
Közélet

Feljelentéssel fenyegetőzik Dorin Florea

Ingzsebből fizeti?


Dorin Florea polgármester, feljelenti a marosvásárhelyi önkormányzati képviselőket – azt állítja, hogy akadályozzák a város működését, és politikai parancsra cselekednek, ahelyett, hogy betöltenék az elvállalt feladatukat.

A kialakult költségvetés-kiegészítési vita kapcsán, a hétfőre összehívott sajtótájékoztatót, húszperces várakozás után lefújták. Kedden viszont arról beszélt, hogy a megbuktatott kormánytól az utolsó pillanatban megszavazott 24 millió lejt azért kapta a város, mert bizonyítani tudta, hogy szüksége van rá.

51 millió lejt kértek, de annak csupán a felét kapták meg – fizetésekre, a fogyatékosokat gondozó személyek juttatásaira, illetve beruházásokra.

Az önkormányzati képviselőket azzal vádolta a polgármester, hogy politikai utasításra nem vettek részt a legutóbbi testületi ülésen, amikor a költségvetés-kiegészítésről kellett volna szavazzanak – a távolmaradásuk miatt a város elveszít 7 millió euró támogatást, amit a tömbházak hőszigetelésére kellett volna fordítani, szintén miattuk nem tudtak aszfaltozni egész nyáron, továbbá nem tudják a közszállítási járműparkot felújítani, de az iskolák és óvodák szigetelését, korszerűsítését, a régi hőközpontok javítását, cseréjét is el kellett halasszák. Ki fog azért felelni, ha a fák emberekre, gépkocsikra dőlnek? – hansúlyozta Florea.

Forrás | Székelyhon.ro

Ajánlott bejegyzések

Színkavalkád a várban – sikeresnek bizonyult az I. Húsvéti vásár

krakoczi

Ez nem a távoli jövő, ez most történik – interjú W. Szabó Péter városi tanácsosjelölttel

krakoczi

Dan Tănasă-nak most a marosvásárhelyi kétnyelvűség szúrja a szemét

krakoczi
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben