fbpx
Közélet

A vásárhelyi választás főpróbája

Fotó | RMDSZ, Maros megyei szervezete facebook oldala

A novemberi államelnök-választásról, a magyarok részvételének fontosságáról, Dorin Florea polgármester leváltásáról, illetve a tanterv megreformálásáról is szó esett a politiaki panelbeszélgetésen, amelyet kedd este szervezett a Maros megyei RMDSZ Kelemen Hunor szövetségi elnök részvételével Marosvásárhelyen.

Kelemen Hunor államelnökjelölttel és Soós Zoltánnal, Marosvásárhely polgármesterjelöltjével Pataky István újságíró beszélgetett. Rákérdezett többek közt arra, hogy milyen volt a Viorica Dăncila kormányát támogatni, illetve alig szakadt meg ez az együttműködés a szociáldemokratákkal, máris új együttműködés jött létre a liberálisokkal.

Kelemen Hunor szerint, szövetségesekre mindig szükség van, nélkülük nem lehet előrelépni, a 7 százalék mellett mindig kell egy 43 százalékos támogatás, ahhoz, hogy eredményeket tudjanak felmutatni. „A szélsőséges, programszerűen magyarellenes pártokkal nem szövetkeztünk” – hangsúlyozta a politikus.

A marosvásárhelyiek többsége váltani akar, elégedetlen a jelenlegi városvezetéssel – mondta Soós Zoltán, aki Kolozsvár Funar-korszakához hasonlította a Florea vezette Marosvásárhelyt. 

Forrás | székelyhon.ro

Ajánlott bejegyzések

Novák Levente szenátort választották a Maros Megyei RMDSZ ügyvezető elnökévé

Rákóczi Kinga

Április 29. a Város napja

Rákóczi Kinga

Százezer körül a Maros megyei beoltottak száma

zkadar
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben