fbpx
Megye

Rögtönzött megoldásokkal lopják az áramot

Országos szinten 2500 földgáz- és villanyáramtolvajt ért tetten a szolgáltatók ellenőrei idén. Maros és Hargita megyében is voltak olyanok, akik rögtönzött megoldásokkal kapcsolódtak a vezetékekhez, illegálisan használva a földgázt.

Országos szinten 2500 olyan háztartást azonosítottak, ahol villanyáramot vagy földgázt loptak. Nyolcszáz esetben földgázt, 1700 esetben villanyáramot használtak érvényes szolgáltatási szerződés nélkül. Legtöbb esetben a törvényszegő fogyasztók improvizált berendezésekkel, megoldásokkal kapcsolódnak a vezetékekhez. A rögtönzött fűtésberendezések, csatlakozások balesetet okozhatnak, tűz üthet ki az ilyen helyeken – Predulescu Mihai, az E.ON szolgáltató sajtószóvivője.

A sajtószóvivő elmondta, eddig Maros megyében száz, míg Hargita megyében egy háztartást azonosítottak. Kihangsúlyozta, hogy a téli időszakban is rendszeresen fogják ellenőrizni a városi és vidéki településeken is a fogyasztókat. A lopások által okozott kár értéke – a szolgáltató szerint – eléri a 4,4 millió lejt.

Forrás | Székelyhon.ro

Ajánlott bejegyzések

A kiskorúakat veszélyezteti legkevésbé a koronavírus-fertőzés

Rákóczi Kinga

Bonyolódik a „szemét ügy”, szerződésbontás lehet a vége

Rákóczi Kinga

Ember próbáló időszak volt az RMDSZ Maros megyei szervezete számára ez az év

Noémi
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben