fbpx
Megye

Rögtönzött megoldásokkal lopják az áramot

Országos szinten 2500 földgáz- és villanyáramtolvajt ért tetten a szolgáltatók ellenőrei idén. Maros és Hargita megyében is voltak olyanok, akik rögtönzött megoldásokkal kapcsolódtak a vezetékekhez, illegálisan használva a földgázt.

Országos szinten 2500 olyan háztartást azonosítottak, ahol villanyáramot vagy földgázt loptak. Nyolcszáz esetben földgázt, 1700 esetben villanyáramot használtak érvényes szolgáltatási szerződés nélkül. Legtöbb esetben a törvényszegő fogyasztók improvizált berendezésekkel, megoldásokkal kapcsolódnak a vezetékekhez. A rögtönzött fűtésberendezések, csatlakozások balesetet okozhatnak, tűz üthet ki az ilyen helyeken – Predulescu Mihai, az E.ON szolgáltató sajtószóvivője.

A sajtószóvivő elmondta, eddig Maros megyében száz, míg Hargita megyében egy háztartást azonosítottak. Kihangsúlyozta, hogy a téli időszakban is rendszeresen fogják ellenőrizni a városi és vidéki településeken is a fogyasztókat. A lopások által okozott kár értéke – a szolgáltató szerint – eléri a 4,4 millió lejt.

Forrás | Székelyhon.ro

Ajánlott bejegyzések

Újévi hangverseny, visszatérhet a közönség

krakoczi

Csökkenőben a járvány terjedési sebessége, még mindig sok az elhunyt

zkadar

Maros megye gyengén teljesít

krakoczi
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben