fbpx
Megye

Elmaradt a marosvásárhelyi önkormányzat összehívott sürgősségi ülése

Ingzsebből fizeti?

Fotó | RMDSZ, Maros megyei szervezet facebook oldala

Mivel sem az RMDSZ, sem a Szociáldemokrata Párt, sem a Szabad Emberek Pártjának képviselői nem vettek részt a tanácsülésen, így nem volt meg a határozatképességhez szükséges létszám sem. A költségvetés-kiegészítésről kellett volna szavazniuk a tanácsosoknak.

Az RMDSZ Maros megyei szervezete korábban közleményben tájékoztatott arról, hogy nem a szervezet tanácsosai nem vesznek részt a mai sürgősségi tanácsülésen, mert nem értenek egyet a város eladósításával. A dokumentumban kifejtik, a város vezetősége ismételten olyan költségvetés-kiegészítést terjesztett elő, amely nem felel meg a pénzügyi valóságnak. Marosvásárhely 24 millió lejt kapott a kormánytól, azonban a beterjesztett költségvetés-kiegészítés nem ennek az összegnek a felhasználásáról szól, hanem ennek sokszorosáról, amire viszont egyáltalán nincs fedezete a városnak.

A mai sürgősségi tanácsülésen 230 millió lej elköltéséről kellett volna szavaznia a képviselőtestületnek. Az RMDSZ tanácsosai a rendkívüli tanácsülés előtt tartott szakbizottsági gyűlésen kérték, hogy csak az államtól kapott 24 millió lejről döntsenek. A polgármester azonban nem vette figyelembe kérésüket, írják a dokumentumban. Amennyiben a város működése bármilyen módon veszélybe kerülne és emiatt újabb sürgősségi tanácsgyűlés összehívására kerül sor, úgy az RMDSZ tanácsosai azon az ülésen készséggel részt vesznek és megszavazzák a közszolgáltatások működését lehetővé tevő költségvetés-kiigazítást, zárul a dokumentum.

Forrás | közlemény

Ajánlott bejegyzések

Több mint 3.000 jelentkező a MOGYE-n

Rákóczi Kinga

A székelyföldi megyékben volt a legmagasabb az érvénytelen szavazatok aránya

Noémi

Előlről kezdődhet a bizonyítási eljárás az iskola létrehozásával kapcsolatos perben

Noémi
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben