fbpx
Megye

27. Alter-Native Nemzetközi Rövidfilmfesztivál

Amelyre november 6-a és 10-e között kerül sor Marosvásárhelyen, a Kultúrpalotában.

A koncertek sorozata a fesztivál előestéjén, november 5-én kezdődik a CentriFUGA Kortárs Zenei Műhely előadásával, amelyet 19 órakor mutatnak be a Kisteremben. A csoport céljai között elsősorban az új magyar zenei élet gondozása, valamint a fiatal és rangidős zeneszerzők, alkotók, előadók összehozása szerepel. Szerdán és csütörtökön az Alter-Native szinte évente visszatérő, régi jó barátja, Hobo két koncertjét hallgathatja meg a közönség.

November 6-án, szerdán 19 órától kezdődik Hobo Woodstockja című produkció, amellyel a művész célja bevallása szerint magyar nyelven visszaadni a hatvanas évek érzéseit, gondolatait és zenéjét. Csütörtökön 20.30-tól Viharban születtem című előadásával lép színpadra a népszerű előadóművész. Hobo mindkét koncertjét először hallhatja az erdélyi közönség.

November 8-án, péntek este két koncertre is sor kerül a filmfesztiválon: 19 órától a Kultúrpalota Kistermében Harcsa Veronika énekesnő legújabb partnerével, az oroszországi születésű, Junior Prima díjas hárfaművész Razvaljajeva Anasztáziával lép színpadra. A koncertet vetítés egészíti ki, melyen a megzenésített versek magyar fordításai láthatók. Ugyanaznap 20 óra 45 perctől a Nagyteremben mozikoncert következik CSOMA – Opera Cinematique címmel. Az előadás a Kőrösi Csoma Sándor emléke és alakja előtti tisztelgés. A nagy sikerű, többszörös díjnyertes film, Az élet vendége – Csoma-legendárium színpadi változatát abból az alkalomból vitték színre, hogy éppen 200 éve, 1819. november 23-án indult el Kőrösi Csoma Sándor Székelyföldről a magyarok eredetének felkutatására.

Szombaton a Jazz&Blues Clubba, illetve a Sörházba költöznek a koncertek. Előbbi helyszínen 19 órától egy két évvel ezelőtt alakult, brassói együttes, a Midnight Buzz lép fel, amely new jazz, fusion és groove stílusban játszik, és csak saját szerzeményeket ad elő. A Sörházban 20 órától a Balázs Elemér Group koncertjét hallgathatja meg a közönség.

November 10-én, vasárnap este 8 órától pedig táncszínházi előadásra hívják a közönséget az Alter-Native szervezői: a Macaveiu Blanka rendezte Farída az András Lóránt Társulat székhelyén, a régi zsinagóga épületében, a Brăila utca 10. szám alatt lesz látható.

Forrás | közlemény

Ajánlott bejegyzések

Ejtőernyős baleset Marosvásárhelyen

krakoczi

Nyolc.

zkadar

Péter Ferenc: prioritás az egészségügyi rendszer fejlesztése

krakoczi
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben