fbpx
Közélet

Kormányra és politikai stabilitásra van szükség!

Kedden az RMDSZ küldöttsége Ludovic Orban kijelölt miniszterelnökkel tartott találkozót, a megbeszélésen hét feltételt fogalmaztak meg – december 15-ig a parlament elé terjeszti a 2020-as év költségvetését; a költségvetés 6 százalékát az oktatásra fordítja; nem hoz sürgősségi kormányrendelettel és felelősségvállalással törvényeket; nem módosítja 2020 végéig a választási törvényt; kérvényezi kétmilliárd euró átcsoportosítását a Nagyinfrastruktúra Programból a Regionális Operatív Programhoz; alkalmazza a kisebbségi jogokra vonatkozó hazai törvényeket és nemzetközi szerződéseket; újraindítja a visszaszolgáltatási folyamatot.

Kelemen Hunor az RMDSZ elnöke szerint – komoly esély van arra, hogy a parlament bizalmat szavazzon a liberális kormánynak, az RMDSZ azonban csak azt követően dönti el, hogy támogatja-e vagy sem az Orban-kabinetet, miután ismertetik a kormányprogramot és a miniszterjelöltek névsorát.

Forrás | Agerpres

Ajánlott bejegyzések

Mától elszállítják a háztartási hulladékot

Rákóczi Kinga

2020, tanuljunk belőle!

zkadar

Figyelem! Rágcsáló- és rovarírtás kezdődik!

zkadar
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben