fbpx
Nagyvilág

Több intézményben is nyitnak szavazókörzeteket a külhoni románoknak

A hatóság listája szerint Spanyolország 99 településén rendeznek be szavazókörzeteket, ezek egy része hotelekben, kulturális központokban, kereskedelmi központokban lesz. Madridban 9 körzetet nyitnak. Olaszországban 142 szavazókörzetet hagytak jóvá, ebből ötöt Rómában, hármat Milánóban, egy iskolában. Aosta településen a könyvtárban szavazhatnak az ott élők, Matera településen pedig az Il Circo kereskedelmi központban. Németországban 79 szavazókörzet megnyitását hagyták jóvá, az Egyesült Királyságban pedig 72-t, amiből 18-at Londonban, ez utóbbiak közül az egyik a Dracula vendéglőben fog működni. A franciországi román állampolgárok 50 körzetben adhatják le voksukat, ezekből 5 Párizsban lesz. A Moldovai Köztársaságban 37 szavazókörzetet hagyott jóvá az AEP, ezek közül 12 Chişinăuban lesz. Belgiumban 23, Ausztriában pedig 17 szavazókörzetet nyitnak meg. Az Írországban jóváhagyott 16 körzetből 10 Dublinban van, mind a Royal Dublin Society székházában. Az Afganisztánban tartózkodó románok Kabulban és Kandaharban élhetnek szavazati jogukkal, a NATO katonai bázisán létesített két szavazókörzetben.

A szavazókörzetek listáját és minden körzet pontos címét meg lehet találni az Állandó Választási Hatóság (AEP) honlapján.

Forrás | Agerpres

Ajánlott bejegyzések

Autóbuszjáratok indulnak Csíkszeredából a marosvásárhelyi reptérre

Noémi

Gazdaságfejlesztő program pályázatai

Noémi

Kapcsoljuk le a villanyt egy órára

krakoczi
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben