fbpx
Kultúra

Füst Milán A feleségem története című regényét viszi filmre Enyedi Ildikó

Enyedi Ildikó, az Arany Medve-díjas és Oscar-jelölt Testről és lélekről rendezője, Füst Milán A feleségem története című regényét viszi filmre nemzetközi koprodukcióban. Az 57 napos forgatás lezárult, a filmtekercseket előhívták, folytatódik az utómunka, derül ki a film kommunikációs munkatársának közleményéből.

Április 8-án Hamburgban kezdődött a munka, ahol 11 napot forgatott a stáb. Budapesten és a Magyar Nemzeti Filmalap MAFILM Igazgatóság fóti stúdiójában és Máltán rögzítettek jeleneteket 37 napon át. A film férfi főszereplője Gijs Naber holland színész, női főszereplője pedig a világhírű Léa Seydoux francia színésznő.

„Nagy élmény volt látni, ahogy a komoly nemzetközi produkciókban edződött magyar stáb kétszer is, a forgatás elején és végén, Hamburgban és Máltán, néhány hét alatt bevonta, fellelkesítette és a csapat részévé forrasztotta a német, olasz, máltai munkatársakat. Feszültségek és súrlódások helyett szép emberi találkozások és harmonikus, vidám munka volt ennek az eredménye. Ehhez kellett a mi szakembereink erős, tiszteletet kiváltó szakmai színvonala mellett az emberileg nagyvonalú, érett, az újra, másra, idegenre nyitott szemléletük is. Jó volt együtt dolgozni” – idézi Enyedi Ildikó.

A feleségem története a tervek szerint 2020 őszén kerül a magyarországi mozikba, a Mozinet forgalmazásában.

Forrás | Maszol

Ajánlott bejegyzések

Vásár nélküli Könyvvásár

krakoczi

Emberközelben – megnyílik Bálint Zsigmond fotókiállítása a magyar kultúra napján

Szász Cs. Emese

Új tulajdonosa lett a sáromberki Teleki-kastélynak

Noémi
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben