fbpx
Megye

#SzívügyünkaMOGYE #VeletekVagyunk

Szabad anyanyelvű oktatást a MOGYE-n! #SzívügyünkaMOGYE – a tiltakozás szombaton késő délután, a magyarországi Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának (HÖOK) közgyűlésén történt, a marosvásárhelyi Sapientián.

„A HÖOK 2014-ben indította külhoni programját, amelynek célja, hogy egységes Kárpát-medencei felsőoktatási teret hozzunk létre” – fogalmazott Murai László, a HÖOK elnöke.

Tarthatatlan az egykori Marosvásárhelyi Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetemen kialakult helyzet – mintegy százötven hallgatói vezető tiltakozott, a koronkai kampusz előtt. Nekünk ez lelkiismereti kérdés, ezért próbáltunk kiállni a MOGYE-s hallgatók mellett egyfajta erősebb szerepvállalással – fogalmazott a HÖOK elnök.

„Az elmúlt nyolc évben az lett volna a feladat Erdélyben, hogy három egyetemen létrehozzák az önálló magyar karokat, amely feladatot a román oktatásügyi törvény írt elő 2011-ben. Ezalatt az időszak alatt nem kerültek közelebb az erdélyi magyar hallgatótársaink az autonóm magyar nyelvű oktatáshoz, sőt lépésről lépésre veszítették el jogaikat, mindemellett pedig le akarják csökkenteni a felvehető magyar hallgatók számát az egyharmadával” – hangzott el a tiltakozáson felolvasott kiáltványban. Mintegy százötven hallgatói vezető emelte fel a

Szabad anyanyelvű oktatást a MOGYE-n!

feliratot, hogy felhívják a tarthatatlan helyzet súlyosságára a figyelmet.

Forrás | HÖOK Közgyűlés

Ajánlott bejegyzések

Újabb összeíró pont és egy zöldszám a marosvásárhelyi népszámlálás gördülékenyebbé tételéért

Szász Cs. Emese

Maros megyei Helyi Termékek Vására

Noémi

Visszatapsolták a Maros-hidat felújító céget

krakoczi
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben