fbpx
Megye

Maros megyei Helyi Termékek Vására

Fotó | Péter Ferenc az RMDSZ, Maros megyei elnök facebook oldala

Nagy érdeklődésnek örvendett szombaton az első, kifejezetten Maros megyei helyi termelők és kézművesek közreműködésével szervezett Helyi Termékek Vására, amelyet a Bolyai Farkas Elméleti Líceum sportpályáján rendeztek meg.

A vásár ötlete a Maros Megyei Tanács, a LEADER egyesületekkel és a Helyi Akciócsoportokkal (GAL) együtt valósult meg és kettős célt tartott szem előtt.

A megyei önkormányzat elsősorban a helyi termelőket akarta támogatni és a jó minőségű helyi termékeket bemutatni a nagyközönségnek.

Dr. Hajdu Zoltán, a Fókusz Öko Központ elnökének eladása indította a rendezvényt, a város és a vidék közötti új kapcsolatokról, a helyi és friss termékekkel való ellátás modern módszereiről beszélt. Ladó Hunor kertészmérnök, a Székely Gazdaszervezetek Egyesületének falugazdásza – Mi a bio? címmel tartott előadást. Dr. Suba Réka, belgyógyász rezidens és Szász Blanka, a Testszerviz táplálkozásról és életmód tanácsadásról beszélt. Miért helyben, helyit és helyitől? címmel Varga-Pál Petri Julianna, a Petry cégcsoport ügyvezető igazgatója tartott előadást. Claudia Rânja a Marosvásárhelyi Slow Food közösség vezetője az Étel a változásért címmel tartott előadást. A legkisebbeknek is kedveztek a szervezők, állandó programok és kézműves foglalkozások várták az arra járókat.

A szervezők jövőre is várják az érdeklődőket!

Forrás | NépújságAjánlott bejegyzések

Újabb londoni járat indul a Transilvania Repülőtérről

Rákóczi Kinga

Felkészült a téli közlekedésre a megye

zkadar

Narancsárga kódjelzés: kánikula lesz a következő napokban

Szász Cs. Emese
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben