fbpx
Sport

Íjászközpont Marosvásárhelyen, a Prodcomplex egykori gyárcsarnokában

„Marosvásárhelyen is, mint szinte minden romániai városban, ahol íjászok vannak, ugyanazzal a nehézséggel küszködtek a hideg évszak beálltakor: nem volt hol gyakoroljanak – mondta el az íjászközpont működtetője, Kacsó Sándor. Pontosabban különböző helyiségeket – általában sporttermeket – béreltek, de ilyenkor mindig cipelni kellett a felszerelést, elsősorban a vesszőfogó palánkok nagy súlya miatt azonban ez roppant nehézséget jelentett. Ezenkívül az új íjászközpontban a lövőtávokat jelölő vonalak állandóak, és más felszerelés is rendelkezésre áll, mint például a lövőidőt mérő óra, amely hangjelzéssel figyelmezteti az íjászokat, hogy mikor szabad használniuk az íjat, és mikor van szünet arra, hogy a kilőtt nyílvesszőket visszaszerezzék a céltáblákból. A fűtést és a világítást fotovoltaikus rendszer biztosítja. A központot európai alapok felhasználásával szerelték fel – Kacsó Sándor arról is beszélt, hogy hamarosan íjászszaküzletet is nyitnak a helyszínen, ahol minden kelléket beszerezhetnek az érdeklődők.

A Prodcomplex egykori gyárcsarnokában, a téli felkészülését szolgáló csarnokban minden rendelkezésre áll majd ahhoz, hogy a sportág kedvelői a hideg évszakban is hódolhassanak a kedvenc időtöltésüknek: a teljesítménysportolók edzésekre használhatják a csarnokot, de szívesen látják azokat is, akik csak kedvtelésből járnak majd ide – mondta el az íjászközpont működtetője, Kacsó Sándor.

Forrás | Népújság

Ajánlott bejegyzések

Marosvásárhelyen is áthalad a székelyföldi kerékpáros körverseny

Rákóczi Kinga

Közel álltak a bravúrhoz!

zkadar

Éremesőt okoztak a vásárhelyi birkózok

zkadar
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben