fbpx
Kultúra

Október 22. és 26. között 22. Bernády Napok Marosvásárhelyen

Fotó | RMDSZ, Maros megyei szervezet facebook oldala

Bernády György a városépítő polgármester nevét viselő közművelődési alapítvány számára fontos Bernády emlékének ápolása, ezért mint minden évben, az idén is az egyik célcsoportja a fiatalok.

Október 24-én nyílik kiállítás a Bernády Ház tetőtéri kiállítótermében Bernády-korabeli épületek, létesítmények megörökítése a grafika, festészet, pasztell eszközeivel.

Már hagyománnyá nőtte ki magát, hogy a szervezők minden évben egy képzőművészeti kiállítással is várják a közönséget. A Művészek Atyhai Társasága – Berze Imre, Bocskay Vince, Kuti Botond, Kuti Dénes, Sánta Csaba, Vargha Mihály és Vinczeffy László alkotásaiból nyílik tárlat a Bernády Ház kiállítótermeiben.

A kultúrpalotában október 25-én, pénteken Erdély festészete a két világháború között című tárlat tekinthető meg,  amelyet a Maros Megyei Múzeum a Bernády Alapítvánnyal közösen hoz létre.

Október 26-án, szombat este 6 órától a Kultúrpalota nagytermében Udvaros Dorottya egyéni előadóműsorával tekinthető meg. Az előadásra ingyenes helyjeggyel lehet bemenni, amit az érdeklődők a Bernády Házban igényelhetnek.

Forrás | Népújság

Ajánlott bejegyzések

Tánc és ének Szovátán

krakoczi

Marosvásárhelyen most bárkiből lehet űrhajós

krakoczi

November 27-ig még látogatható Duha László kiállítása

zkadar
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben