fbpx
Közélet

Leszavazta a szenátus a visszatérést a kétfordulós polgármester-választáshoz

A magyar érdekképviseletnek is érzékeny veszteséget jelenthet –Marosvásárhelyen pedig a polgármesteri mandátum megszerzésének esélyét is eltörölné a módosítás. Az RMDSZ szerint 10-20 százalékkal kevesebb magyar polgármester lesz, ha a törvény lehetővé teszi, hogy egy második fordulóban a román pártok összefogjanak az első fordulóban élen végző magyar polgármesterjelöltekkel szemben.

„Az alkotmánybíróság 2012-ben úgy döntött, a választások előtt kevesebb mint egy évvel nem módosíthatjuk a választási törvényt, menet közben nem változtathatunk a játékszabályokon” – fogalmazott Cseke Attila. A frakcióvezető véleménye szerint demagógiáról tanúskodik, ha egy párt, miközben a jogállamiságért harcol, olyan törvények elfogadását kéri, amelyek ellentmondanak az alkotmánybíróság döntéseinek. „Nem mindig értünk egyet mi sem az alkotmánybíróság döntéseivel, de egy jogállamban azokat mindig mindenkinek be kell tartani” mondta Cseke Attila az RMDSZ közigazgatási politikusa.

Ajánlott bejegyzések

Boldog biciklinapot Marosvásárhely, ahol egy lakosra 4,5 cm kerékpársáv jut!

zkadar

Távozott a legnagyobb marosvásárhelyi kézilabda-tehetség!

zkadar

Kétbocsos anyamedve a Somostetőn

Szász Cs. Emese
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben