fbpx
Megye

Európai Uniós alapokból építenek napközit és óvodát Marosvásárhelyen

A két napközit az Unirii/Egyesülés és a Belvedere lakónegyedekben építik, mivel itt évek óta jóval több igény érkezik, mint ahányat az itt működő intézmények be tudnak fogadni. Dana Ijac, a polgármestei hivatal európai uniós projektekkel foglalkozó osztályának vezetője elmondta, a Belvedere lakónegyedbe egy 150 férőhelyes napközit és óvodát építenek, az Egyesülés negyedi ingatlan 80 gyerek befogadására lesz alkalmas. Itt az Apaductului/Víztelep utcában újítanak fel, és bővítenek ki egy régi épületet.

A marosvásárhelyi képviselőtestület holnapi ülésén fogadja el a két projekt költségtervét, amely összesen 28 millió euró. Ha minden a terv szerint halad, akkor jövő év április-májusa körül nekilátnak a kivitelezéshez, tette hozzá az illetékes. Marosvásárhelyen jelenleg 6 napköziotthon működik összesen 337 férőhellyel. Az igény viszont ennél jóval magasabb, hiszen csak idén 780 kérést tettek le napközis helyre.  

Ajánlott bejegyzések

Maros megyében 30%-al csökkent a véradók száma

Rákóczi Kinga

Makkai Gergely bíróságon kéri a leváltására vonatkozó tanácsi határozat érvénytelenítését

Noémi

Új didaktikai laboratóriumokat adtak át a MOGYTTE -nek

Noémi
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben