fbpx
Megye

Európai Uniós alapokból építenek napközit és óvodát Marosvásárhelyen

A két napközit az Unirii/Egyesülés és a Belvedere lakónegyedekben építik, mivel itt évek óta jóval több igény érkezik, mint ahányat az itt működő intézmények be tudnak fogadni. Dana Ijac, a polgármestei hivatal európai uniós projektekkel foglalkozó osztályának vezetője elmondta, a Belvedere lakónegyedbe egy 150 férőhelyes napközit és óvodát építenek, az Egyesülés negyedi ingatlan 80 gyerek befogadására lesz alkalmas. Itt az Apaductului/Víztelep utcában újítanak fel, és bővítenek ki egy régi épületet.

A marosvásárhelyi képviselőtestület holnapi ülésén fogadja el a két projekt költségtervét, amely összesen 28 millió euró. Ha minden a terv szerint halad, akkor jövő év április-májusa körül nekilátnak a kivitelezéshez, tette hozzá az illetékes. Marosvásárhelyen jelenleg 6 napköziotthon működik összesen 337 férőhellyel. Az igény viszont ennél jóval magasabb, hiszen csak idén 780 kérést tettek le napközis helyre.  

Ajánlott bejegyzések

15 nap alatt sportcsarnokból kórház!

zkadar

Kitüntették Szőcs Bernadettet és Klosz Pétert!

zkadar

Kicserélik a repülőtér fűtésrendszerét

Noémi
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben