fbpx
Nagyvilág

9. Országos Sztómaellátásról szóló Innovációs Konferencia Szovátán

Az egészségügyi konferencia egyik legfontosabb célkitűzése a sztómás betegek gondozása a legújabb nemzetközi szabványoknak megfelelően, a szakemberek beavatásával a szakmai terület legújabb fejleményei szerint. A résztvevők elismert romániai és külföldi előadóktól tanulhatják el a sztómás páciensek terápiás kezelésének újdonságait: sztómaellátás, sztomaterápiás innovációk és hasonló témák kerülnek bemutatásra. Az elméleti rész mellett a jelenlevők workshopok keretén belül próbálhatják ki a tanult technikákat.

A konferencián mutatják be az országban először azt a Nagy-Britanniában kifejlesztett és gyártott segédeszköz-termékcsaládot, amely a sztómarendszer által okozott komplikációk, illetve a perisztomális bőrproblémák csökkentésében segít.

A sztóma egy olyan mesterségesen, sebészek által létrehozott bélnyílás a hasfalon, melyen keresztül a széklet a szervezetből távozni tud, és egy cserélhető zsákba jut. Alkalmazására olyan megbetegedések esetén kerülhet sor, melyek nem teszik lehetővé többé, hogy a bélsár a végbélen keresztül távozzon.


Forrás | közlemény
Ajánlott bejegyzések

Mire jó a város, ha testvér?

Balogh Katalin

Európai Parlamenthez intéztek petíciót medveügyben a megyei tanácselnökök

Noémi

Átfogó kampányt indítottak Maros megyében a nők és a családon belüli erőszak visszaszorítása érdekében

Noémi
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben