fbpx
Szociális

Marosvásárhelyen október 11-én, pénteken lehet adományozni a szegényeknek

A Caritas minden év októberében megszervezi az Egymillió csillag a nélkülözőkért elnevezésű szolidaritási akciót. Idén lesz a tizedik éve, hogy mécsesekkel világítanak meg egy-egy közteret, ahol minden egyes meggyújtott gyertya jelképes sorsvállalás a nélkülözőkkel.

Ez lehetőség mindenki számára, hogy egy-egy gyertya meggyújtásával és pénzbeli adományával láthatóan is kifejezze: minden nehézség ellenére fontos számára a közössége és érdekli a nélkülözők sorsa. Tavaly több mint 3600-an vettek részt Erdély-szerte az adománygyűjtő eseményen, ahol 32 626 lej gyűlt össze. Ezekből az adományokból körülbelül 600 nehéz sorban élő család és egyedül élő idős személy részére készített élelmiszercsomagokat a Caritas. Október 11-én, pénteken késő délután ismét felragyognak az együttérzés lángjai, Erdély tizenkét településén. Marosvásárhelyen 18 órától várják az érdeklődőket a Színház térre. A felajánlott adományokat helyi szinten fogja felhasználni a szervezet a gondozásában lévők számára.

Október 11-én, pénteken késő délután ismét felragyognak az együttérzés lángjai, Erdély tizenkét településén. Marosvásárhelyen 18 órától várják az érdeklődőket a Színház térre. A felajánlott adományokat helyi szinten fogja felhasználni a szervezet a gondozásában lévők számára.

Ajánlott bejegyzések

Hó nélküli téli Bolyai-athlon!

zkadar

A Turbina-árokba fulladt

Karessz

Még két napig jár kedvezmény az adófizetésre

Rákóczi Kinga
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben